Sposób przygotowania

Sucharki rozdrobnić. Wymieszać z mielonymi migdałami lub proszkiem do pieczenia. 150g margaryny utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i solą na pienistą masę. 150 g masy nugatowej pokroić w kostkę i wrzucić do rondelka, zalać gorącą wodą. Po kilku minutach wodę ostrożnie odlać. Nugat nadaje się już do dodania do masy z tłuszczu i cukru. Dokładnie wszystko wymieszać i dodać jajka. Następnie dosypać masę z migdałów i sucharków i wszystko wymieszać. Formę o średnicy ok 24 cm. dokładnie nasmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Piec ok. 50 min.
Z reszty margaryny, masy nugatowej i margaryny kokosowej, rozgrzanych na parze zrobić polewę. Posmarować nią ciasto. Z cukru pudru i niewielkiej ilości wody zrobić polewę nadającą się do wyciskania w szprycy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !