Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka na słodko

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuk
sok z cytryny z 1/2 cytryny
masło do wysmarowania formy
mąka 15 dag
cukier drobny 13 dag
rum 100 ml
mleko 0,5 litra
jajko 5 szt
proszek do pieczenia łyżka 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka na słodko

Jablka obieramy,dzielimy na cwiartki i usuwamy gniazda nasienne.Forme do zapiekania wysmarujemy masłem i ukladamy w niej owoce,nastepnie skrapiamy sokiem z cytryny.Przygotowujemy ciasto:make zmiksowac z jajkami i mlekiem,Dodac cukier,a kiedy bedzie jednolite,wlac rum i wymieszac.Jablka zalac ciastem i piec 45 minut w temp.250 stopni.

Kiedy ciasto nieco wyrosnie i sie zarumieni,temperature zmniejszamy do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 17.09.2010 19:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak