Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry-udka pieczone w kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
cebula 1 szt
kapusta 0,5 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Curry-udka pieczone w kapuście

Curry zmieszać z octem, natrzeć tym pozbawione skóry udka i odstawić na noc do lodówki. Kapustę pokroić w większe kawałki, cebulę drobno posiekać, wymieszać z kapustą, pieprzem oraz Kucharkiem. Odstawić na 30 minut. Połowę kapusty wyłożyć do żaroodpornego naczynia, ułożyć na niej udka, przysypać pozostałą kapustą, lekko ubić. Naczynie przykryć, wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 190 stopni i zapiekać przez 90 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 08.05.2012 09:18
jak jest curry, to się piszę:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak