Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 15 szt
papryka żółta 15 szt
czosnek 6 ząbków
oliwa 1/2 szkl
sól wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka po grecku

1. Papryki myjemy osuszamy. Pieczemy 50 min w temp 200 stopni, ażskórka mocno się przypali. Wkładamy do woreczków foliowych, zamykamy i odstawiamy na ok 10 min. Wyjmujemy i obieramy. Przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w ćwiartki. Wkładamy do wyparzonych słoików.
2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z oliwą. Doprawiamy solą. Zalewamy papryki. Pasteryzujemy ok 20 min. Odstawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.09.2013 00:19
muszę zrobić taką paprykę
Goya 03.07.2012 16:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak