Sposób przygotowania

1. Papryki myjemy osuszamy. Pieczemy 50 min w temp 200 stopni, ażskórka mocno się przypali. Wkładamy do woreczków foliowych, zamykamy i odstawiamy na ok 10 min. Wyjmujemy i obieramy. Przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w ćwiartki. Wkładamy do wyparzonych słoików.
2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z oliwą. Doprawiamy solą. Zalewamy papryki. Pasteryzujemy ok 20 min. Odstawiamy do wystygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    muszę zrobić taką paprykę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !