Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Lizaki\" z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 pojedyńcza sztuka
olej 1/3 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżka
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżka
papryka 1 (płatki)

Przepis i sposób przygotowania na: \"Lizaki\" z indyka

Mięso pokroić w długie paski. Nadziać je na patyczki do szaszłyków. Wkłuć w mięso 4-5 razy, za każdym razem z tej samej strony. Olej wymieszać z solą czosnkową, przyprawą do drobiu i płatkami papryki. Polać tym mięso. Marynować w chłodnym miejscu min.30 minut. Grillować na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 26.07.2011 22:29
Z boczku w mojej księdze znalazły się trochę wcześniej niż te z indyka.
pacpaw 26.07.2011 20:44
ja robię boczkowe ;o)
Weronika_eM 21.07.2011 22:31
super
pawel6 18.07.2011 21:31
Smacznie się zapowiadają...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak