Sposób przygotowania

Piersi kurczaka po umyciu naciąć wzdłuż od szerszej części, w taki sposób by można każdą było otworzyć jak książkę. Kurczaka lekko tłuc tłuczkiem, posypać, solą i pieprzem, odstawić na 15 min.
Grzyby oczyścić, pokroić wzdłuż np na plastry, cebulę pokroić w pół talarki. Cebulę zeszklić na łyżce oleju w rondlu, dodajemy grzyby i po lekkim przesmażeniu, dodajemy sól, pieprz, zalewamy 3/4 szklanki bulionu i gotujemy ok 10 min. Dodajemy posiekany cząber i odstawiamy.
Piersi smażymy na patelni teflonowej mocno rozgrzanej ok 2-3 minut z każdej strony, układamy wszystkie na jednej patelni, zalewamy sosem grzybowych i dusimy całość ok 10 min. Podajemy posypane natką, z ziemniakami i surówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !