Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka w grzybach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 4 szt
grzyby leśne 250 gram
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2-3 łyżki
cząber 2 łyżki
olej 1 łyżka
bulion drobiowy 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka w grzybach

Piersi kurczaka po umyciu naciąć wzdłuż od szerszej części, w taki sposób by można każdą było otworzyć jak książkę. Kurczaka lekko tłuc tłuczkiem, posypać, solą i pieprzem, odstawić na 15 min.
Grzyby oczyścić, pokroić wzdłuż np na plastry, cebulę pokroić w pół talarki. Cebulę zeszklić na łyżce oleju w rondlu, dodajemy grzyby i po lekkim przesmażeniu, dodajemy sól, pieprz, zalewamy 3/4 szklanki bulionu i gotujemy ok 10 min. Dodajemy posiekany cząber i odstawiamy.
Piersi smażymy na patelni teflonowej mocno rozgrzanej ok 2-3 minut z każdej strony, układamy wszystkie na jednej patelni, zalewamy sosem grzybowych i dusimy całość ok 10 min. Podajemy posypane natką, z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 02.04.2012 17:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak