Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2
porcja rosołowa 1
marchewki 3
seler 1/2
lubczyk 5 liści
pietruszka 1
por 1
sól do smaku
pieprz
ziele angielskie 5

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Skrzydełka oraz porcję rosołową gotujemy w ok 3 litrach wody przez 40 minut. Następnie dodajemy marchewki, seler - korzeń i pietruszkę, gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 min. Na sam koniec dodajemy zielone części warzyw oraz ziele angielskie z pieprzem i gotujemy przez ok. 30 min. Po upływie tego czasu doprawiamy rosół do smaku solą i pierzem. Rosół podajemy z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.12.2013 10:37
Nigdy rosołu nie odmówię :-)
TEtalicha 08.08.2012 19:58
zawsze robie w niedzielę
Jodaj 17.07.2012 08:57
uwielbiam rosołek :) jest najlepszy :)
Marzena34 01.05.2012 18:26
wspaniały
Ewelina47 10.12.2011 14:14
poprostu rosól, pyszny zawsze
olkaaa 06.12.2011 07:34
to moja ulubiona zupa
halina17 23.11.2011 12:01
bardzo lubię rosół
rutynka 26.10.2011 11:44
nie ma to jak rosołek! mniam! Aż sobie smaka narobiłam
Tika4444 17.10.2011 20:00
smaczny rosołek
Mati13 08.09.2011 15:58
wysmienity
Margo1 24.08.2011 10:49
uwielbiam
Justa32 30.07.2011 12:25
pyszny
Emilia22 18.07.2011 13:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak