Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paryżanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 70 dkg
mąka ziemniaczana 10 dkg
cukier puder 20 dkg
masło roślinne 50 dkg
cukier waniliowy 2 paczki
cukier do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Paryżanki

Utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dalej ucierając, dodawać mąkę ziemniaczaną, wsypać mąkę pszenną i dokładnie zagnieść. Z ciasta formować kilka ruloników, obsypać cukrem i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnie ruloniki pokroić na talarki, ułożyć na blasze. Ciastka można obsypać cukrem kryształem. Upiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 01.12.2011 18:19
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak