Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 30 dag
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
Ciasto:
mąka 25 dag
masło 25 dag
woda zimna 125 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki ze szpinakiem

Wszystkie składniki siekamy nożem na stolnicy , tylko siekamy tak długo aż powstanie ciasto i bardzo szybko zagniatamy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na godzinkę . Po tym czasie rozwałkować i podzielić na 10 małych kwadratów . Szpinak podgrzać wraz z posiekanym czosnkiem na małym ogniu przez 15 minut , posolić , popieprzyć do smaku i porcję szpinaku o wielkości orzecha włoskiego położyć na kwadracie z ciasta. Połączyć rogi kwadratu, chowając w tym czasie farsz do środka i piec pół godziny w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 13.02.2013 11:27
ekstra
Andysz 19.04.2012 19:01
podoba mi się ten przepis;))
aginaa 18.07.2011 20:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak