Sposób przygotowania

Ciastem wykładamy formę do pieczenia a piekarnik rozgrzać sobie do 200 st. Podpiec 10 minut. nakrywamy je pergaminem , na patelni rozmrozić szpinak , najlepszy jest ten w liściach i chwilkę podgotować , posypać go solą , pieprzem , potem dodajemy ubite jajka i śmietanę . Masę wykładamy na upieczone ciasto i pokrywamy plastrami sera , najlepszy jest ten okrągły oraz plastrami pomidorów , tylko pomidory obierzmy ze skórki , można też też posypać posiekanym świeżym tymiankiem . Gotowy już placek zapiekać w piekarniku do 20 minut .

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Polecam podawać z wytrawnym białym winem. Rewelacja !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !