Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
szpinak mrożony 1 op.
jajko 2
śmietana kremówka 4 łyżki
ser ostry kilka plastrów
pomidory 2
tymianek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie ze szpinakiem

Ciastem wykładamy formę do pieczenia a piekarnik rozgrzać sobie do 200 st. Podpiec 10 minut. nakrywamy je pergaminem , na patelni rozmrozić szpinak , najlepszy jest ten w liściach i chwilkę podgotować , posypać go solą , pieprzem , potem dodajemy ubite jajka i śmietanę . Masę wykładamy na upieczone ciasto i pokrywamy plastrami sera , najlepszy jest ten okrągły oraz plastrami pomidorów , tylko pomidory obierzmy ze skórki , można też też posypać posiekanym świeżym tymiankiem . Gotowy już placek zapiekać w piekarniku do 20 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 04.05.2012 05:44
pycha!;)
Margo1 18.07.2011 10:40
Polecam podawać z wytrawnym białym winem. Rewelacja !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak