Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do spagetti

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 300 g
przecier pomidorowy 500 ml
sól 1 łyżeczka (lub do smaku)
cukier kryształ 1 łyżeczka (lub do smaku)
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki (lub do smaku)
oliwa 2 łyżki
oregano 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do spagetti

Czosnek obrać i dusić w oliwie, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Następnie dodać mięso mielone i dusić, co chwila mieszając. Do usmażonego mięsa dodać przecier oraz wszystkie przyprawy, gotować na małym ogniu ok. 10 min. Podawać z makaronem i dowolnym serem, startym na tartce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.11.2012 11:11
Pyszne spaghetti :) uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak