Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fałszywy zając

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
marchew 3 sztuki
boczek 100 gram
ogórki kiszone 10 sztuk
ser topiony 200 gram
tłuszcz do formy 1 sztuka
ser gouda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fałszywy zając

Rozwałkowujemy przyprawione solą i pieprzem mięso mielone na posmarowanej olejem folii aluminiowej tworząc prostokąt. Na mięsie mielonym po całej długości układamy przekrojone na pół jajka, pokrojone w ćwiartki ogórki i marchewki, pokrojony drobno boczek oraz ser topiony. Delikatnie zwijamy mięso w rulon, tak aby po przekrojeniu rolady nadzienie\" tworzyło wzory. Układamy roladę w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w wcześniej podgrzanym piekarniku przez 40 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy roladę startym żółtym serem.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak