Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kukurydziana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół moze być z kostki 1 litr
Kukurydza z Puszki 1 szt
mały por 1 szt
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
średnie pomidory 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
bazylia świeża kilka gałązek
czosnek 1 ząbek
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kukurydziana

Por umyć pokroić w krążki. Masło rozgrzać w rondlu, dodać por,
zeszklić,oprószyć mąką. Po chwili zalać rosołem, dodać wyciśnięty
czosnek i odsączoną kukurydzę i gotować na małym ogniu 10 minut.
Paprykę umyć i sparzyć ,pokroić w cienkie paski lub małą kostkę.
Pomidory sparzyć zdjąć skórkę,pokroić w w ósemki.
Paprykę i pomidory dodać do zupy i gotować jeszcze 5 minut. Zupę
zaprawić śmietaną. Listki bazylii ( można zastąpić odrobiną suszonej)umyć pokroić dodać do zupy tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak