Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z jałowca

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 1 litr
spirytus 1 litr
skórka z pięciu cytryn
imbir kawałek
Owoc jałowca cały Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z jałowca

Jagody jałowca rozgnieść w moździerzu. Wódkę wymieszać ze spirytusem, zalać jałowiec. Szczelnie zamknąć, odstawić na 16 dni. Skórkę z cytryny pokroić w paski, imbir obierz i posiekaj. Zlać płyn znad jagód, zalać cytrynę i imbir i podstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie przecedź, zlej do butelek i odstaw na 2 miesiące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 23.07.2011 14:10
super
Ewa/kalapurtka 23.07.2011 11:32
super
jolita 21.07.2011 07:47
orginalne
agnieszka214 20.07.2011 16:56
smaczns
Margo1 19.07.2011 11:19
pewnie cudeńko
agnieszka137 18.07.2011 23:38
o takiej nalewce nie słyszałam; może jest ona lecznicza!?
Katarzyna/kate1980 18.07.2011 21:14
jak tylko dorwę gdzieś jałowiec na pewno wypróbuje przepis
Iwona51
Iwona51 18.07.2011 11:12
fajny przepis
iwa643 18.07.2011 07:03
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak