Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i jabłka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepa 1 szt
rzodkiewka 10 szt
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i jabłka

Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki dokładanie oczyszczamy lub obieramy i ścieramy na tarce lub drobno kroimy. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce i skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie składniki mieszamy. Odstawiamy na ok. 30 min by sałatka puściła sok lub dodajemy trochę oleju. Doprawiamy do smaku cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 10.03.2012 23:13
fajna slatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak