Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso z kaszą jęczmienną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z rosołu 20 dkg
boczek wędzony 15 dkg
sól
pieprz
majeranek
natka pietruszki
tłuszcz do formy
kasza jęczmienna 2 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: mięso z kaszą jęczmienną

Mięso,boczek i natkę pietruszki drobno siekamy,boczek lekko podsmażamy dodajemy mięso kaszę i natkę,doprawiamy solą pieprzem i majerankiem i starannie mieszamy.Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą,przekładamy kaszę wygładzamy powierzchnię.Wstawiamy do piekarnika na 30 min i zapiekamy w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 16.09.2011 07:46
dobre na chłodne dni...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak