Sposób przygotowania

Ciasto: Margarynę zagotować z mlekiem oraz cukrem Odstawić do wystygnięcia Wsypać mąkę z proszkiem Dodać żółtka wymieszać Ubić na sztywno pianę z białek połączyć z masą Ciasto podzielić na dwie części do jednej wsypać kakao wymieszać Formę do pieczenia natłuścić obsypać bułką Przełożyć do formy jasne ciasto a następnie ciemne Piec ok 20min w temp 180st.
Pianka:Galaretki rozpuścić w 1 i 1/2 szkl wrzącej wody ostudzić Śmietanę 36% schłodzić ubić z cukrem Połączyć z tężejącą galaretką ubijając
Na cieście ułożyć część owoców rozsmarować równo miernie piankę Wierzch udekorować równomiernie pozostałymi jagodami Wstawić do lodówki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !