Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gniazdka szpinakowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 kg
masło 80 gram
jaja 5 sztuk
sól 1 szczypta
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gniazdka szpinakowe

Umyty szpinak kroimy drobno i dusimy na maśle. Solimy, przerzucamy do blachy do pieczenia, posmarowanej olejem, i formujemy gniazdka. Do każdego gniazdka wlewamy po jajku i je solimy. Danie pieczemy w mocno podgrzanej kuchence przez około 5 minut. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak