Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany okoń

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń 4 szt.
pomarańcza
koperek 1 łyżka
oliwa 50 ml.
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
tymianek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany okoń

z pomarańczy wycisnąć sok i wymieszać z posiekanym koperkiem,rybę oczyścić umyć i polać sokiem pomarańczowo-koperkowym po czym odstawić na ok.godzinę w chłodne miejsce,po tym czasie rybę wyjąć z marynaty osuszyć oprószyć solą i pieprzem cytrynowym świeżo zmielonym oraz tymiankiem skropić oliwą ułożyć na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i upiec na rozgrzanym grillu ok.10-15min.z każdej strony,podawać rybę z grillowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 11.06.2013 00:33
muszę spróbować z pomarańczą
Grazyna0211 11.10.2011 09:47
ciekawy przepis nigdy nie próbowałam ryby doprawionej sokiem pomarańczowym
Wafelek2601 14.09.2011 08:51
rewelacja
Monika193
Monika193 21.08.2011 11:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak