Sposób przygotowania

Szpinak włożyć na patelnię i na małym ogniu odparować nadmiar wody.

Na drugiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić na niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek. Dodać odparowany szpinak, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, wymieszać i przez chwilę wszystko podgrzewać.

Obrane i pokrojone w kostkę awokado skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać ze szpinakiem. Podawać z ugotowanym al dente makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    zielono mi ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wygląda apetycznie:)
  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajna propozycja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo elegancko podany super fotka zw?aszcza ?e dania z makaronu rzadko udaje si? ?adnie sfotografowa?
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi ciekawie
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dziękuję Wam za miłe słowa i polecam, bo to proste, ale bardzo smaczne danie.
  • 5
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dziękuję GRAZYNA, masz rację, makaron plus szpinak to wybitnie mało fotogeniczne danie, ale za to smaczne.
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    warto wypróbować
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawe jak awokado w towarzystwie szpinaku smakuje... trzeba wypróbować...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    ciekawe danie makaronowe,nie jadłam takiego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !