Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
woda 2 szklanki
mąka 4 szklanki
jaja 6 sztuk
olej 3 łyżki
sól 2 łyżeczki
tłuszcz do smażenia 1 sztuka
kapusta kiszona 1 kg
pieczarki 500 gram
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami

Kapustę ugotować z liśćmi laurowymi. Odcedzić i dobrze odcisnąć z wody. Pieczarki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Kapustę i pieczarkprzemielić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić posiekaną cebulkę z natką pietruszki, podsmażyć. Do farszu dodać podsmażoną cebulkę, koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.Przygotować ciasto na naleśniki. Do dużej miski wlać mleko i wodę, wbić jajka, wymieszać mikserem, dodając stopniowo przesianą mąkę. Do gładkiego ciasta dodać olej i sól, wymieszać. Na rozgrzanej patelni, smażyć cienkie naleśniki. Na środek usmażonych naleśników nakładać farsz, boki składać do środka i zwijać w roladki. Krokiety moczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej, smażyć. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 04.12.2011 22:09
lubię
Zuzanna5 24.07.2011 09:12
super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak