Sposób przygotowania

2 pojedyncze piersi z kurczaka
10 gałązek świeżej miety (grubo posiekać)
2 plastry sera (może być gouda)
1 łyzeczka przyprawa do kurczaka
1 jajko
mąka (wg.uznania)
bułka tarta do panierowania
sól,pieprz (wg.uznania)
olej do smażenia


Piersi myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozbijamy na cieniutko przez folię żeby nie podziurawić. Posypujemy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na nie kładziemy po plastrze sera zwinietego w kostkę i grubo posiekaną mietę. Zawijamy mocno jak na gołąbki i panierujemy najpierw w jaju potem w mące znowu jajku i bułce tartej.Wkładamy do lodówki żeby nam się ładnie uleżały.Po godzinie wyciągamy je rozgrzewamy olej na patelni i smażymy je z obu stron na złoty kolor na wolnym ogniu bez przykrycia. .
Podajemy z czym kto lubi . . . .

SMACZNEGO . . . . .

Wspaniałe soczyste roladki o smaku mięty.Polecam :-)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zaintrygowałaś mnie tą miętą...ciekawe i podoba mi się :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ewa, mogłabyś przyjąć mnie na konsultanta-degustatora? Aż mi ślinka leci na widok Twoich potraw!
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Jasne nie ma sprawy hihi :)
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    To mnie też! Proszę!
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Nie ma sprawy Heniu,zapraszam :-)
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Co to znaczy zapraszam? Konsultant to praca, umowę proszę i jutro jestem :)
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Jasne hihi,tylko ja wypłacalna nie jestem :) Będziesz za free robić ? ;D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Jak Henryka za free to i ja mogę!Za darmochę takie pyszności! Tylko co mąż na to?!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Twoje rybki są pięknie i kolorowo podane za każdym razem.Chętnie wypróbuje po kolei.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !