Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica misz-masz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
zielona papryka 1 strąk
jajko 4 szt
pomidor 1 szt
żołty starty ser 2 łyżki
cebula 1 szt
kukurydza konserwowa 3 łyżki
groszek konserwowy 3 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
wędzonka 15 (wiejska)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica misz-masz

Masło rozgrzewamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę wędzonkę wiejską i wytapiamy na małym ogniu. Cebulę drobno siekamy, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do wędzonki. Doprawiamy do smaku.Kiedy pieczarki będą już miękkie dodajemy groszek i kukurydzę. Wbijamy jajka, lekko solimy i mieszamy z warzywami i wędzonką.Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników na patelni, przykrywamy by lekko sie rozpadły. Tuż przed końcem smażenia jajecznicę posypujemy startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak