Sposób przygotowania

Golonki oczyścić,dokładnie umyć i osuszyć.Poprzecinać skórkę w grubą kostkę.Ziarenka jałowca utłuc.Golonki natrzeć dokładnie jałowcem,solą,pieprzem i majerankiem.Pozostawić w lodówce na kilka godzin.Cebulę obrać i pokroić w plasterki.Golonki podsmażyć na rozgrzanym smalcu i dodać cebulę.Chwilkę dusić.Przełożyć do formy do pieczenia.Piec w temperaturze 200C około godziny.Podczas pieczenia kilka razy polewać piwem golonki.Po godzinie piec jeszcze 20 minut w większej temperaturze-około 250C.Podawać z ulubioną sałatką.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !