Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z watróbką drobiową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
cebula 0,25 kg
sól 1 szczypta
cukinia 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z watróbką drobiową

Wątróbki opłukać, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić. Cukinię pokroić w półplasterki razem ze skórką. Na patyczki nadziewać na przemian wątróbkę, cebulę i cukinię. Szaszłyki obficie posypać z każdej strony przyprawą do grilla i pieprzem. Grillować po 5 minut z każdej strony. Oprószyć solą.
Szaszłyki można też wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 20.08.2011 10:37
super
pigila
pigila 20.08.2011 10:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak