Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
cukru szkl.
mąki szkl.
proszku do pieczenia łyżeczka
malin 2 szkl.
cukru pudru 60 dag
margaryny 2 kostki
galaretki czerwone 3
Delicji 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z malinami

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszana z proszkiem, piec ok. 40 min w temp. 160-180 C, pozostawić do wystygnięcia. Ostudzony przekroić na dwie części.
Margarynę zmiksować, dodając stopniowo puder, dodac maliny, zmiksować.
Rozpuścić galaretki.
Na biszkopt wyłożyć większą część masy malinowej, przykryć drugim biszkoptem, wyłożyć resztę masy, ułożyć delicje, zalać tężejącą galaretką, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak