Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, piec ok. 40 min w temp. 160-180 C, pozostawić do wystygnięcia.
Rozmrożone truskawki włożyć do garnka, zagotować z cukrem, podgotować, dodać suche galaretki, wymieszać, zagotować, pozostawić do ostudzenia.
Budynie ugotować na mleku, ostudzone zmiksować z margaryną.
Na biszkopt wyłożyć połowę masy budyniowej, na to truskawkową, przykryć pozostałą masą budyniową, posypać posypką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczne to ciasto; bardzo smakowicie się prezentuje na zdjęciu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renia1

    ale fajniusie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !