Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kuleczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 60 dag
marchewki 2
cebula
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól
pieprz
natki pietruszki 1/2 pęczka
koperku 1/2 pęczka
szczypiorek
przyprawa kucharek
bulion drobiowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kuleczki

Obrane marchewki wrzucić do gorącego bulionu, ugotować. Wyjąć, przestudzone pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, zieleninę opłukać, posiekać. Mięso włożyć do miski. Wbić jajko, wsypać bułkę, dodać pokrojoną marchewkę, cebulę i zieleninę. Przyprawić, dolać 4 lzki zimnej wody i wyrobić.
Uformować kulki, wrzucić kuleczki do wrzącego bulionu z ugotowanych marchewek, gotować na małym ogniu ok.20-30 minut, kuleczki wyjmować lyżką cedzakową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 13.11.2011 16:25
fajne
adam1f 26.07.2011 00:08
niezłe
Nina7 17.07.2011 17:33
Obiad idealny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak