Sposób przygotowania

Pieczarki kroję drobno i podsmażam na oleju, przyprawiam solą i pieprzem. Następnie połowę pieczarek wyrabiam z mielonym, drobno pokrojona cebulką, kucharkiem, przyprawą do mielonego, pieprzem, majerankiem, jajkiem i bułką tartą. Formuję klopsy i podsmażam na patelni na której została druga część pieczarek. Gdy się lekko podsmażą dolewam wody, dodaję kostkę mięsną i duszę pod przykryciem. Gdy pulpety są już gotowe, wyjmuję i zaciągam sos (pół szklanki wody i 2 łyżki mąki).

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Lubię takie pulpeciki. Do tego młode ziemniaczki z koperkiem...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Prezentują się wspaniale!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ależ apetyczne te pulpeciki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    wygladaja bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !