Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone udka.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udźca z kurcząt 6 szt.
cebula 1
olej
woda
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone udka.

Dzień przed smażeniem posypuję mięso przyprawą i zalewam olejem, wkrajam również cebulę. Zamykam w pojemniku i zostawiam na noc w lodówce. Następnego dnia smażę mięso na oleju w którym się marynowało. Nie przykrywam patelni. Pod koniec zalewam wodą, troszkę pogotuję i zaciągam sos wodą z mąką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 22.01.2013 18:41
swietne
barbara11561 06.03.2012 10:30
czuję zapach pieczonego kurczaka
Grażyna13 10.12.2011 16:10
To by mi smakowało :)
Bart 24.07.2011 23:01
apetyczne
halina17 17.07.2011 17:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak