Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki keksowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 5 sztuk
margaryna 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
bakalie 30 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń waniliowy 1 bez cukru
budyń czekoladowy 1 bez cukru
lukier 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki keksowe

Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać jajka i cukier. Następnie wsypywać porcjami mąkę z budyniami i proszkiem do pieczenia. Masę wymieszać z 5 łyżkami wody i bakaliami (większe kawałki podzielić) obtoczonymi w mące. Trochę większe foremki na babeczki posmarować masłem i obsypać bułką tartą i wylewać ciasto po pół foremki. Piec 20-25 minut. Po ostudzeniu polać lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa19a 07.06.2012 18:57
SUPER
Justa32 17.11.2011 22:44
smaczne
MAR3STA 17.11.2011 19:09
pyszne
traktorek 24.10.2011 22:39
mniam
Natalia/tubisiek 04.10.2011 10:06
jakie ładne :)
IKrakowianka 30.07.2011 17:24
Świetny przepis
Nina7 17.07.2011 17:32
Łatwe i pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak