Sposób przygotowania

Grzybki oczyściłam, opłukałam, grubo pokroiłam - lubię czuć grzyba pod zębem i widzieć co jem :D Na patelni rozpuściłam masło, wrzuciłam posiekaną cebulę a gdy się zeszkliła dodałam grzyby i na silnym ogniu smażyłam mieszając 2-3 min. aż zaczęły puszczać sok. Przykryłam patelnię, poddusiłam całość ok. 5 min. a następnie dodałam śmietanę i świeże listki tymianku. Sos bulgotał sobie jeszcze chwilę gęstniejąc a ja doprawiłam go solą i ziołowym pieprzem. Podałam do pieczonego mięsa i ziemniaków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Jakoś nie mam odwagi zbierać innych grzybów, chociaż gołąbki rosną ale bariera psychiczna jest. A sosik wyszedł super.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    szkoda, że nie jestem znawcą grzybów, a na twój sos chętnie bym się skusiła;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Niesamowite grzyby Pani przyrządza :) nazwy są fantastyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawe danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    super
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ta nazwam mnie skusiła :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !