Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seromak

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

harbatniki 2 paczki
masa makowa
mak w puszce 1 puszka
Masa serowa
ser biały 70 dag
masło 1 kostka
jajko 6 sztuk
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
sok pomarańczowy pół (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Seromak

Herbatniki wyłożyć na brytfannie, posmarować sokiem z pomarańczy. Wyłożyć na to masę makową. Zrobić masę serową: Ser zemleć, masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać żółtka. Utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo ser, budyń i ubita pianę z białek. Wyłożyć na masę makową. Piec ok. 50 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 24.06.2012 21:11
pyszne
Kate131 24.06.2012 06:57
super
owocówka 02.05.2012 08:19
mniam
malaczarna23 22.08.2011 12:32
pyszne ciasto
Justa32 29.07.2011 08:53
mniam pychotka
Justa32 29.07.2011 08:52
mniam pychotka
tomek18 28.07.2011 19:24
uwielbiam takie mieszanki maku z serem
aguus 17.07.2011 17:58
Pyszne ciasto, zwłaszcza dla takich wielbicieli maku, jak ja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak