Sposób przygotowania

Podczas drylowania wiśni na dżem albo do ciasta zawsze wycieka sporo soku. Pestki i ten sok przelałam do garnka, dorzuciłam ok. 30 dkg wiśni, dodałam kilka łyżek cukru, sok z całej cytryny, wlałam ok. 1,5 wody i zagotowałam na małym ogniu. Kompocik wiśniowy jak marzenie!

Dobrze jest go schłodzić przed podaniem albo gdy ostygnie dorzucić kilka kostek lodu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo lubię, ja dodaję jeszcze korę cynamonu i goździki:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię Pani przepisy :)
  • -1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo podobają mi sie Twoje przepisy!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    przepisy i zdjęcia super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    b. lubie kompoty wlasnej roboty.
  • 3
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    to badyle to też do zjedzenia?
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jeśli masz ochotę to proszę bardzo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !