Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki kompocik wiśniowy po drylowaniu

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 l
wiśnie 300 g
pestki i sok po drylowaniu 1/2kg wiśni d/cias
cukier kilka łyżek
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki kompocik wiśniowy po drylowaniu

Podczas drylowania wiśni na dżem albo do ciasta zawsze wycieka sporo soku. Pestki i ten sok przelałam do garnka, dorzuciłam ok. 30 dkg wiśni, dodałam kilka łyżek cukru, sok z całej cytryny, wlałam ok. 1,5 wody i zagotowałam na małym ogniu. Kompocik wiśniowy jak marzenie!

Dobrze jest go schłodzić przed podaniem albo gdy ostygnie dorzucić kilka kostek lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 21.12.2013 20:58
jeśli masz ochotę to proszę bardzo
Smaczna_B 21.12.2013 15:50
to badyle to też do zjedzenia?
agugu1989 22.01.2012 20:44
b. lubie kompoty wlasnej roboty.
kasiaw 02.12.2011 17:26
przepisy i zdjęcia super
Kasinka
Kasinka 27.09.2011 22:52
Bardzo podobają mi sie Twoje przepisy!
rjustysia 16.09.2011 11:47
Bardzo lubię Pani przepisy :)
Misia90 24.08.2011 22:38
super
Marysia 24.08.2011 22:22
extra
Karolina69 24.08.2011 22:19
fajne
Anna169Hosz 21.07.2011 17:28
Bardzo lubię, ja dodaję jeszcze korę cynamonu i goździki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak