Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy pokrojone masło i siekamy. Wbijamy jajko roztrzepane z wodą, solimy. Zagniatamy ciasto, formujemy kulkę i wkładamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Oczyszczamy grzyby. Obsmażamy, aż wyparuje z nich sok. Dodajemy posiekaną cebulę i zieleninę. Doprawiamy i chwilę dusimy. Wykładamy ciastem tortownicę. Podpiekamy ok. 20 minut. Na tarcie rozkładamy grzybowe nadzienie, zalewamy śmietaną i wstawiamy do piekarnika na 5 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być bardzo smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super,lubię tartę
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie jadłam takiej tarty
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !