Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z leśnymi grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 10 dag
jajko 1
sól szczypta
woda kilka łyżek
cebula biała 1 mała
śmietana 3/4 kubeczka
masło 1 łyżka
zielenina 1
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z leśnymi grzybami

Do mąki dodajemy pokrojone masło i siekamy. Wbijamy jajko roztrzepane z wodą, solimy. Zagniatamy ciasto, formujemy kulkę i wkładamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Oczyszczamy grzyby. Obsmażamy, aż wyparuje z nich sok. Dodajemy posiekaną cebulę i zieleninę. Doprawiamy i chwilę dusimy. Wykładamy ciastem tortownicę. Podpiekamy ok. 20 minut. Na tarcie rozkładamy grzybowe nadzienie, zalewamy śmietaną i wstawiamy do piekarnika na 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.08.2013 16:15
nie jadłam takiej tarty
malaczarna23 09.02.2012 14:03
super,lubię tartę
anna186 23.11.2011 17:53
pycha
angelika14 10.10.2011 15:16
musi być bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak