Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe powidła

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 2 szt
cukier 1 kg
papryka czerwona 1 (pomidorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe powidła

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy na kawałki a następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Zmieloną paprykę ważymy i dodajemy tyle cukru ile waży papryka.Smażymy razem na małym ogniu ok. 10 min cały czas mieszając.Do masy paprykowej dodajemy sok i skórkę otartą z dwóch cytryn. Cały czas gotujemy na małym ogniu, mieszając do czasu aż powidła odparują i zgęstnieją. Gorące przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.12.2013 13:42
świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak