Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z indyka i cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 40 dag
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula pół sztuki
margaryna pół łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z indyka i cebulką

Mięso dać do iski, posolić, popieprzyć, wbić jajko. Przyprawić kucharkiem. Dodać cebulkę, pokrojona i podsmażoną na maśle. Wyrobić mięso na gładką masę. Formułować mielone, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 23.12.2011 07:47
super
maciek7 12.09.2011 21:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak