Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
śmietana 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz
mąka 2 łyżki
jajko 1 szt
olej
bulion 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie śmietanowym

Do rondla wlać wodę, wrzucić kostki bulionowe i zagotować.
Włożyć rybę, dodać liść laurowy.
Gotować do miękkości, wyjąć oczyścić z ości.
Rybę ułożyć na półmisku.
Na oleju zrumienić mąkę i otrzymaną zasmażką zalać zupę, w której gotowała się ryba.
Żółtko rozprowadzić w śmietanie i wlać do sosu.
Sosem polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 16.09.2011 11:48
smacznie i zdrowo
Magdalena80 27.07.2011 21:52
rewelacyjna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak