Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podgrzybki w sosie śmietankowo-koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kostka grzbowa 1/2 szt
śmietana słodka 100 ml
koperek 1 łyżka
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
podgrzybki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: podgrzybki w sosie śmietankowo-koperkowym

Zagotować szklankę wody, dodać oczyszczone pokrojone w paski podgrzybki, pół kostki grzybowej i gotować 10-15 minut, śmietanę wymieszać ze skrobią kukurydzianą i dodać do grzybów, dodać siekany koperek i ewentualnie doprawić sola i pieprzem, wyłożyć na talerz, podawać z chlebem pełnoziarnistym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 03.06.2012 00:08
poooooooooooooooooooo
Małgorzata106 24.11.2011 18:55
pycha
monika141 30.09.2011 13:45
pyszny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak