Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biało -kakaowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
cukier 225 g
jajko 4 szt
kakao 2 łyżki
sól
masło 125 g
mleko 1 filiżanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biało -kakaowe

Masło utrzeć z cukrem na piankę.
Dodać żółtka i sól.
Na przemian dodawać mąkę i mleko, a następnie wymieszać z białkiem ubitym na sztywną pianę.
Masę podzielić na 2 części, do jednej części dodać kakao, wymieszać.
Formę do pieczenia ciasta posmarować masłem i obie części masy układać tak na blasze, aby uzyskać biało-czarne ciasto.
Piec w 175 stop.około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak