Sposób przygotowania

Wsypać do miski mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie wlać kefir, dodać żółtka i wszystko razem delikatnie ale dokładnie wymieszać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę i ponownie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki, wrzucić do ciasta i wymieszać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i kłaść łyżką niewielkie porcje przygotowanej masy.
Racuchy smażyć na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor.
Podawać posypane cukrem pudrem lub ozdobione ubitą śmietaną.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszne:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    mic

    pyszne i prawda,że latwe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    moje ulubione :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    uwiwlbiam
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    muszę zrobić
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotki :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pycha takie racuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !