Sposób przygotowania

Roztopić masło. Dodać do niego czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, dodać 5 łyżek cukru i cukier wanilinowy. Ubić na sztywną gładką pianę. Żółtko ubić na biało z pozostałym cukrem i proszkiem do pieczenia. Połączyć z roztopioną czekoladą. Stopniowo wmieszać do tego pianę z białek. Pamiętaj, żeby robić to na ciepłym palniku, żeby czekolada nie zgęstniała. Do foremek na muffinki włożyć ciasto, tak aby zakrywało 3/4 foremki. Na koniec do każdej muffinki dodać po kilka poziomek. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Gdy się upieką. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    pyszszota :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Ja chcę poziomki, pyszne muszą być te muffinki
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pychotka
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne,teraz tylko czekać na te owoce i brać sie ro roboty:)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !