Sposób przygotowania

CIASTO We wrzącej wodzie roztopić masło, dodać sól. Dodać do tego mąkę i cały czas mieszać. Trochę oziębić i dodać po 1 jajku i mieszać aż się połączą. Nałożyć ciasto do szprycy Na brytfannie zrobić tzw. \"różyczki\" (jak na ptysie). Włożyć do piekarnika na 20 minut do temp. 200 st.
MASA Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukry. Miksować. Następnie wmieszać do tego galaretkę w proszku.
Ciastka (ptysie) przekroić na pół. Na jednym nałożyć masę i przykryć drugim. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wygląda bosko heh
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wyglada zupelnie jak z cukierni...
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ale jest mojej roboty :) żeby nie było że kupne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    fajne
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ładnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    żona lubi,jak dla mnie za słodki
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Piotrek kiedy robisz ? wpadnę na kawusię :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !