Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy - Nigella

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciemnej czekolady 175g
śmietany kremówki 150ml
pełnotłustego mleka 100ml
ziela angielskiego 1/4 łyżeczki
ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy - Nigella

Czekoladę rozdrobnić w malakserze. Podgrzać śmietanę i mleko, doprowadzając prawie do wrzenia, dodaj ekstrakt waniliowy i ziele angielskie, a potem wlać do czekolady. Odczekaj kilkadziesiąt sekund. Miksować przez kolejne sekundy, następnie dodać jajko i miksować jeszcze przez ok. minutę. Przelać do niewielkich naczyń i wstawić na ok. 6 godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 28.07.2011 11:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak