Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe udka z kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 5 sztuk
ser biały 40 dag
szpinak 15 dag
jajko 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe udka z kurczaka

Z udek należy wyjąć kości uważając, żeby nie rozerwać mięsa. Następnie natrzeć je solą i pieprzem. Skropić całość sokiem z cytryny. Z sera, żółtek, posiekanej natki, szpinaku, mąki i przypraw utrzeć masę. Białka ubić na pianę i dodać do sera, całość wymieszać. Farsz nakładać do udek, układać je w wysmarowanej masłem blaszce lub naczyniu żaroodpornym i piec około godziny w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 05.12.2013 16:49
Mniam, przepyszny przepis
IKrakowianka 14.11.2012 21:14
fajne :)
Katarzyna/kate1980 20.03.2012 20:12
fajna nazwa
tomek18 20.06.2011 07:27
ciekawy przepis:)
Iwusia 19.06.2010 15:47
zgadzam się z poprzedniczką interesująca nowość :)
sylwiachmiel 18.06.2010 16:28
a to dopiero nowosc,nie jadłam jeszcze tak przygotowanych!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak