Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała kiełbasa 2 szt
majeranek 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziele angielskie 2 ziarna
Barszcz biały 2 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem

Do 500 ml wywaru po parzeniu białej kiełbasy wlać 1 op. barszczu białego wymieszanego z małą ilością wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie, zagotować, Kiełbasę pokroić w plastry i dodać do wywaru, gotować około 15 minut.ewentualnie doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek i gotować jeszcze przez jakiś czas. W między czasie ugotować4 jajka na twardo, obrać ze skorupki, przekroić na połówki, do miseczek rozlać barszcz, włożyć po 4 połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 31.03.2012 21:31
zwykłe,ale super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak